Nettbutikken
   Mest for barn
Blyanter
Stilige blyanter fra Colombia, med forskjellige hudfarger, hår og hodeplagg.
Noen av hattene er laget i tørket appelsinskall. Artig for skolebarn i alle aldre.


Pris: kr. 40,-

Bestill antall: (Varenr 3308)

Badebomber
Badebomben finnes i seks forskjellige farger, og dufter. Puttes i badekaret og den bruser lett og løser seg opp, og gir farge til badevannet. Helt giftfri. Inne i bomben kommer til slutt en liten figur av skumgummi. Gjør badingen til en morsom opplevelse! Uegnet for barn under 3 år. Badebombene er CE merket. Laget i Sør Afrika av The Bean People.
Pris: kr. 25,- pr eske

Bestill antall: (Badebombe)

Badebønner
I hver bønne finnes to skumgummifigurer som er puttet inn for hånd. Bønnen løser seg opp etter en tid i badevannet- og vips så spretter det en skumgummifigur ut! Lengden på bønnene er 5 cm, og det er to bønner og 4 figurer i hver pakke. Bønnene er CE merket. Laget i Sør Afrika.
Pris: kr. 29,- pr pakke (100,- for 4 pakker)
Bestill antall: (Varenr 3001)
Perledukker
Her ser du eksempler på flotte og fargerike perlebroderte tøydukker fra Monkeybiz. Laget av kvinner som enten er handicappet eller har syke barn, slik at de ikke kan gå til en ordinær arbeidsplass men får nå sjansen til å jobbe hjemmefra. Ingen dukker er like, verken i farge eller fasong. Man blir i godt humør av disse fargeglade dukkene, og det er ikke uten grunn at de heter Happy Dolls! Disse dukkene har skapt stor begeistring der de har kommet på markedet i Europa og Amerika. Dukkene er ca.30 cm høye.

Pris: kr. 298,-

Bestill antall: (Varenr 2001)

Dyrefigurer i tre

Denne boksen er laget ev bananfiber, og inneholder 7 ulike afrikanske dyr skåret ut i tre.

Flott leke for de minste i familien.


Pris: kr. 150,-

Bestill antall: (Varenr 3110)

Gekko
Gekkoen er laget av ståltråd og perler, og kan fåes i flere forskjellige farger.
Produsert av Streetwires fra Sør-Afrika.
Gekkoen er ca 20 cm lang.

Pris: kr. 129,-

Bestill antall: (Varenr 3304)

Ryggsekk
Produsert av ADESA. Dette er en non-profit organisasjon i Peru som jobber for å hjelpe de fattigste i dette landet. Ryggsekken er av solid vevet bomull og er fargerik med flotte broderier.
Sekken er ca 32 cm høy og 27 cm bred.
Pris: kr. 150,-

Bestill antall: (Varenr 8106)

   Fødevarer
Rooibos te
En fantastisk velsmakende og helsebringende te fra Sør-Afrika. Rooibos inneholder antioksydanter og mineraler som jern og kobber,kalsium og magnesium. Hjelper mot høysnue, allergi, astma og eksem. Rooibos inneholder verken koffein/tein eller konserverings- eller fargestoffer. Teen er økologisk dyrket. Finnes i følgende varianter: Kalahari (m/kanel og stjerne anis), Grønn te, Bushman (organisk Rooibos), Arabian Nights (m/spiss-kummen) og Ginger (m/ingefær). Inneholder 20 teposer (50 g). Pris: kr. 35,- pr. pakke

Bestill antall: (Kalahari) Bestill antall: (Grønn te)
Bestill antall: (Bushman) Bestill antall: (Arabian nights)
Bestill antall: (Ginger)

Boken om Rooibos te - mer enn vann med te i
Denne boken forteller om rooibos-plantens egenskaper og historie, og viser hvordan man kan bruke Rooibos til behandling av vanlige hverdagsplager. Den inneholder også en rekke oppskrifter på hvordan Rooibos kan anvendes i matlagingen- alt fra supper til desserter og kaker. Forfatter er Kirsten Santelmann. Noras Ark forlag.
Pris: kr. 149,- Bestill antall: (Varenr 9000)
Vanilje
En eske bestående av et glassrør med 2 vaniljestenger, ca 12 cm lange. Vaniljen er økologisk dyrket,og er et fair trade produkt fra Madagaskar. Vaniljen kan brukes som en naturlig søtning av bakevarer og desserter, til kaffe og te m.m.
Nettovekt: ca 6g.


Pris: kr. 35,-

Bestill antall: (Vanilje)

Kaffe
Nydelig kaffe fra høylandet Mt Meru i Tanzania. Ved å kjøpe denne kaffen rett fra bonden i stedet for at han selger den på markedet i Moshi, får bonden dobbelt så mye betalt. Kaffen fra dette området er regnet blant verdens beste, og har betegnelsen Arabica grad AA. Kaffen er vakumpakket i plast inni en batikkpose. Kaffen fåes i filtermalt og presskanemalt grad. Inneholder 250g pr pose.

Pris: kr. 49,-
Bestill antall: (Filtermalt) Bestill antall: (Presskannemalt)

   Smykker
Armbånd
Disse armbåndene er laget av telefonledninger, et materiale som er mye benyttet i Sør-Afrika. De er medium i størrelsen, dvs ca 7 cm i diameter. Armbåndene er i mange forskjellige fargenyanser

Pris: kr. 149,-

Bestill antall: (Varenr 8361)

Øredobber
Elegante og tidløse øredobber av sølvfiligramsarbeid og med en perle. Laget i India.
925 S.


Pris: kr. 110,- pr par

Bestill antall: (Varenr 8314)Armbånd
Disse fargerike armbåndene er laget av masaier fra Kenya. De består av perler, og er ca. 9 cm i diameter.


Pris: kr. 80,-

Bestill antall: (Varenr 8319)

Smykke
Kjede fra India som består av mange glassperler i ulike farger.
Kjedene finnes også i ensfarget hvit, lyse blå. sort, rød og mørke grønn.

Kjedet er 50 cm langt.

Pris: kr. 110,-
Bestill antall: (Varenr 8327)

Kjede og armbånd
Smykker fra Uganda laget av lakket pappmache i mange lekre farger. Kjedene har en lås som gjør at det kan tvinnes et par ganger rundt halsen. Laget av Bead for Life som er en organisasjon for HIV positive kvinner i Uganda som får en jobb og et verdig liv. Kjedet er ca 90 cm langt. Armbånd er ca 18cm (elastisk)

Pris: kr. 145,- for kjede og kr. 45,- for armbånd

Bestill antall: (Kjede) Bestill antall: (Armbånd)

Halskjede
Kjedet består av håndmalte glass-stener.
Laget i India.
Kjedet er ca 50 cm langt

Pris: kr. 150,-

Bestill antall: (Varenr 8331)

Øredobber
Disse morsomme øredobbene som framstiller dansende jenter er laget av det kunstneren måtte finne av gjenbrukte materialer. Dette er typisk for det sørlige Afrika.
Lengden på øredobbene er ca. 5 cm lange.
Pris: kr. 85,- pr par

Bestill antall: (Varenr 8321)

Øredober av tagua, Colombia
Tagua er en hard nøtt fra palmetrær som vokser i regnskogen. Etter innhøstingen blir den tørket i 3 mnd, og blir harde og hvite. Trærne som produserer tagua er fredet,noe som bidrar til å ivareta den tropiske regnskogen. Hvert tre produserer opp til 10 kg tagua per år. Øredobbene er skiver av tagua, farget og anhenget er i ekte sølv. Lengen er ca 4 cm, og finnes i mange forskjellige farger.

Pris: kr. 140,-pr par
Bestill antall: (Tagua øredobb)
Smykker av glass
Håndlagde glass-smykker fra Chile. Designet av Jessica Palacios som har bygget opp en bedrift med 10 kvinnelige ansatte i Chile. Kjedet er ca 40 cm langt, og ringen er regulerbar. Finnes i mange forskjellige farger.

Pris: halskjede kr.175,- og ring kr.75,-

Bestill antall: (Varenr 8312, halvmåne)

Bestill antall: (Varenr 8313, ring)


Hjerte av glass
Håndlagd glass-smykke også designet av Jessica Palacios fra Chile. Hjertet henger i en lerreim som er ca 45 cm lang.
Finnes i flere farger.

Pris: halskjede kr.175,-

Bestill antall: (Varenr 8312, hjerte)

Øredobber med glassperler
Glassperlene er ca 50 år gamle, og har vært brukt som handelsvare og byttemiddel Europa og Vest-Afrika. Perlene benyttes fremdeles som handelsvare av lokalbefolkningen i Mali. Øredobben er ca 3 cm lang. Nikkelfri.

Pris: kr. 95,- pr par

Bestill antall: (Varenr 8307)

   Skjerf
Skjerf
Produsert av kvinner i en landsby litt nord for hovedstaden Quito i Ecuador. Her samles de på markedet og selger sine produkter. Skjerfene er vevet av bomullsgarn og finnes i mange ulike farger.
Størrelsen på skjerfet er 60 x 180 cm.
Pris: kr. 175,-

Bestill antall: (Varenr 8207)

Silkeskjerf
Skjerfene er vevd i Kolfe Workshop i Addis Abeba. Fabrikken er kommet i stand for å hjelpe tidligere kvinnelige vedbærere som er blitt utslitt etter å bruke hele dagen på å sanke ved. Skjerfene finnes i mange farger og passer ypperlig til hverdag og fest. Skjerfene er laget av silke og lin.
Størrelsen er: 50 x 170 cm.
Pris: kr. 250,-

Bestill antall: (Varenr 8203)

Sjal
Sjalene er vevd i Kolfe Workshop i Addis Abeba. De er ofte flerfargede, og er gode og varme skjerf, laget i ull
Størrelsen er: 80 x 120 cm.

Pris: kr. 200,-

Bestill antall: (Varenr 8204)

Pashminaskjerf
Ullen i disse myke og varme skjerfene stammer fra underullen på geitene som beiter i Himalaya. Ullen blir tvunnet sammen med en silketråd før vevingen, og skjerfene består av 70%pashminaull og 30% silke. Pashminasjal er en del av brudeutstyret for velhavende nepalesere.
Størrelse:160 x 30 cm

Pris: kr. 499,- Bestill antall: (Varenr 8201).

   Interiør
Kurver
Kurv fra Sør Afrika som består er laget av plastukk telefonledninger.
Kurvene er i ulike farger og mønstre. Veldig dekorative!
Kurven er 6 cm høy, med en diameter på 14 cm.

Pris: kr. 250,-
Bestill antall: (Varenr 8327)

Sukkerskje i tinn, backbend
En elegant sukkerskje/syltetøyskje i stål med skaft i støpt tinn. Skjeen er laget av Carrol Boyes Functional Art som er et 100% kvinnebasert bedrift i Sør-Afrika. Skjeen er 12cm lang. Pris: kr. 198,-
Bestill antall: (Backbend)
Sukkerskje i tinn, diver
Skjeene bør ikke vakskes i oppvaskmaskin, da tinnet vil miste mye av sin glans. Men hvis så skulle skje, anbefales sølvpuss for å få tilbake glansen. Skjeen er 12cm lang. Pris: kr. 198,-
Bestill antall: (Diver)
Sukkerskje i tinn, spotted torpedo
Den siste delen av prosessen med å lage skjeene er filing og polering. Dette gjøres for hånd, noe som gjør hver enkelt skje helt uik. Tinnet som brukes i produksjonen av bestikkene er blyfritt. Skjeen er 12cm lang.

Pris: kr. 198,-
Bestill antall: (Spotted torpedo)

Batikkduk
Dukene er i ren bomull, og med batikkmønster som er laget med rene naturfarger.Dukene er laget av kvinner i India, men mønstrene er designet av Janne Rosenberg Olsen som hver vinter reiser til India for å følge opp produksjonen. Er i mange farger og mønstre.Dukene er 150x220 cm.
Pris: kr. 350,-

Bestill antall: (Varenr 8501)

Brikke
Brikkene er også i ren bomull, og med batikkmønster laget med rene naturfarger. Disse er også designet av Janne Rosenberg Olsen.Hun har gått i lære i Rajasthan i nord-India.
Brikkene er 30x45 cm.
Pris: kr. 65,-

Bestill antall: (Varenr 8502)

Løper
De vevde løperene fra San Martin i Guatemala er egentlig halvparten av en kvinnebluse som kalles huipil. Blusen lages ved at det veves i to lange stykker som syes sammen til slutt.
Størrelsen på løperen: 40 x 120 cm.
Pris: kr. 350,-

Bestill antall: (Varenr 8205)

Flaskeskjuler

Flaskeskjuler sydd i silke. Denne er laget av en sygruppe som bor nær Hanoi som består av 7 døve kvinner. Gruppen har fått en symaskin av hjelpere fra Norge. Kvinnene får ingen sosialhjelp i sitt hjemland, og må derforlivnære seg på salget av sine produkter.
Flaskeskjuleren finnes i blå, grønn og rød farge.
Pris: kr.40,-Bestill antall: (Varenr 7110)

Grytekluter
Quiltede grytekluter i flotte farger.
100 % bomull. Gryteklutene er produsert av døve kvinner fra Vietnam.

Størrelsen er: 21 x 21 cm.


Pris: kr. 50,- pr par

Bestill antall: (Varenr 7109)

Salatbestikk
Salatbestikket er laget av oliventre og bein.
Lengen er ca 28 cm.


Pris: kr. 165,-

Bestill antall: (Varenr 3120)

Pute, cream on cream
Putene er produsert i en kvinnebedrift som heter Penduka, som har spesialisert seg på tekstilproduksjon. Panduka sysselsetter i dag 500 kvinner fra landsbygda i Namibia.En "cream-on-cream" pute fra Penduka med knutebroderi, og har den lokale perlehøna som motiv. Putetrekket er i ren bomull, og kan maskinvaskes på 60 grader.
Størrelse : 45x45 cm. Pris: kr. 440,-

Bestill antall: (Varenr 8002)

Pute mix
Produktene fra Penduka er av topp kvalitet, og mønstrene viser afrikansk motiv og design. Denne puten er laget med en spesiell broderiteknikk som heter knutebroderi. Putetrekkene er av ren bomull og kan maskinvaskes på 60 grader. Størrelse: 50 x 50 cm
Pris: kr. 468,-

Bestill antall: (Varenr 8001)

   Vesker
Veske i resirkulert materiale
En tøff handleveske laget av resirkulerte juice kartonger fra Fillipinene.
Veskene har lukning med glidelås.

Størrelse: 30 cm høy og 37 cm bred.

Pris: kr. 165,-

Bestill antall: (handlebag)

Sisalveske
En rund sisalveske med lærlås.
Sisal er et naturprudukt som er sterkere og mer holdbart enn andre naturfibre. Størrelse: 45 cm høy

Pris: kr. 249,-

Bestill antall: (Varenr 8103)

Veske
Skuldervesken er strikket av ullgarn, og passer fint til barn.
Produsert av Adesa.

Størrelsen er 15 x 15 cm.
Pris: kr. 85,-

Bestill antall: (Varenr 8107)

Lommebok
Lommebøker i vevd bomull i spreke farger.Produsert av Adesa.
Størrelsen er ca. 13 cm


Pris: kr. 80,-

Bestill antall: (Varenr 8105)

   Diverse
Kvinne fra Betlehem
De håndbroderte dukkene i folkedrakter fra ulike steder i Palestina produseres av kvinner som bor i flyktningleiren Jalazone nær Ramallah. Kvinnebedriften har eksistert i nesten 50 år, og gir i dag lønn til 20 kvinner.
Denne dukken bærer en drakt fra Betlehem. Dette distriktet har et helt spesielt hodeplagg for kvinnene som kalles Shatweh. Draktene fra Betlehem er gjerne dekorert med mye broderier, også på baksiden av drakten.
Dukken er 22 cm høy.

Pris: kr. 159,-


Bestill antall: (Varenummer 1001)

Kvinne fra Betania
Betania ligger rett øst for Jerusalem. Draktene herfra ligner i fasongen på draktene fra Ramallah, med sine lange vide ermer og stor vidde nederst på kjolen. Drakten har varierende farger, og er påført broderier både foran og bak.
Dukken er 18 cm høy.

Pris: kr. 159,-


Bestill antall: (Varenummer 1002)

Beduinkvinne
Beduinkvinnene er vanligvis kledt i en tung sort kledning, noe som er et praktisk plagg for bruk i ørkenområdene. Stoffet i kledningen kan være bomull,poplin eller sateng. Broderiene på beduindraktene er ofte utført i lyse farger.

Denne dukken er 20 cm høy.Pris: kr. 159,-


Bestill antall: (Varenummer 1007)

Kort fra Bangladesh

Kjempefine håndlagde doble kort med konvolutt laget i Bangladesh.
Finnes i flere ulike motiv (spesifiser)
Størrelsen på kortet er 12 x 18 cm.

Pris: kr. 15,- pr kort m/konvolutt

Bestill antall: (Varenr 1201)

Kort m/konvolutt
Doble kort med ulike dyremotiv hentet fra Afrika. Dyrene er laget av ståltråd.
Kortet er 12 x 15 cm


Pris: kr. 20,-

Bestill antall: (Varenr 1211)
KJØPSBETINGELSER Felter merket * må fylles ut
Navn *:
Gateadresse:
Postnr *: Poststed:
Telefon *: (Gjerne både fast-telefon og mobil)
Epost-adr.* :
Ønsket betalingsform: Postoppkrav
Visa

Kortnr, 16 siffer: Utløpsmnd/år (mm/åå):

Beskjed til oss:
Ønsker å motta informasjon
fra oss via e-post i fremtiden:
Ja Nei


Bestillingen blir ikke sendt før du trykker på knappen "Send bestilling".